واحد ریخته گری بیلت آلومینیوم


فرآیند ذوب:
اصلی‌ترین عملیات در کارگاه ریخت ذوب است که اگر بر اساس اصول صحیح علمی و عملی انجام نشود می تواند هزینه های زیادی را به تولید تحمیل کند.
به طور کلی دو نوع کوره در کارگاه ریخت مورد استفاده قرارمی‌گیرند:
۱- کوره‌های ذوب ۲- کوره‌های نگهدارنده

عملیات کیفی مذاب:
۱- آخال زدایی با فلاکس ۲- فیلتراسیون مذاب

ماده اولیه و اصلی برای تولید لوله و پروفیل آلومینیوم، بیلت آلومینیوم می‌باشد. به همین دلیل ریخته‌گری و تولید بیلت یکی از عوامل خاص در کیفیت تولید پروفیل و لوله می‌باشد.
صنایع آلومینیوم رحمتی با در اختیار داشتن امکانات کورهای مدرن و کادری مجرب در زمینه‌ی ریخته‌گری قابلیت ریخت بیلت ۳، ۴، ۵، ۷ و ۸ اینچ با در نظر گرفتن تمامی استانداردها را دارا می‌باشد. از افتخارات این مجموعه تولید بیلت ۳ و ۴ اینچ است که در این زمینه نخستین و تنها تولیدکننده در ایران می‌باشد.

فرآیند تولید بیلت:
ریخته گری تبرید مستقیم در دهه ۱۹۳۰ رواج پیدا کرد و به دلیل وجود قالب بسیار کوتاه و سرد کردن مستقیم فلز مذاب به این نام معروف گردید.
در این روش آلومینیوم مذاب در داخل یک قالب کوتاه با سطح مقطع شمش مورد نیاز که با آب سرد می‌گردد ریخته می‌شود، وقتی که فلز در داخل قالب شروع به انجماد می‌کند، مسیر متحرک قالب با سرعت کنترل شدهای به پایین حرکت میکند و بروی سطح تازه منجمد شده و در حال خروج از قالب آب پاشیده می‌شود.
یکی از اصلی‌ترین محصولات کارگاه ریخت تولید بیلت آلومینیومی به طول ۶ متر و با قطرهای مختلف می‌باشد که با روش DC تولید می‌شود. جهت افزایش سختی و استحکام شمش‌های تولیدی از سه عنصر سیلیسیوم، منیزیم و تیتانیوم استفاده می‌شود، که ترکیب بین فلزی MgzSi را بوجود می‌آورد.
پس از ریخته‌گری و تولید، جهت یکنواخت کردن ساختار داخلی از عملیات حرارتی استفاده می‌کنند.